Werken bij

Adviseur JOGG-aanpak

JOGG wil dat alle kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Wij bouwen daarom aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Bouw jij met ons mee? Wij zoeken voor een jaar een adviseur JOGG-aanpak om onze gezonde ambities waar te maken.

Jouw werk

Als adviseur JOGG-aanpak ondersteun je het lokale JOGG-team, bestaande uit de JOGG-regisseur en de betrokken beleidsmedewerker. Je ondersteunt het lokale JOGG-team met het bouwen van een lokaal JOGG-werknet vanuit de hele gemeenschap: professionals vanuit de kinderopvang, het onderwijs, de sport, welzijn, zorg en het bedrijfsleven. Doel van dit werknet is om samen te zorgen dat in al het beleid gezondheid wordt opgenomen: ‘health in all policies’.

De JOGG-aanpak richt zich op de omgeving waar kinderen opgroeien; thuis, school, kinderopvang, buurt, sport, vrije tijd, werk en online media. Deze omgevingen moeten verleiden tot consumptie van gezonde voeding, tot meer bewegen en voldoende ontspanning en slaap; thema’s die horen bij een gezonde leefstijl en die overgewicht en obesitas voorkomen. Daarnaast wordt binnen de JOGG-aanpak de methodiek Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) geïmplementeerd. Deze methodiek helpt gemeenten bij het bieden van passende, individuele ondersteuning en zorg aan kinderen met overgewicht of obesitas.

Vanaf de start wordt toegewerkt naar een zelfstandige uitvoering van de JOGG-aanpak door gemeenten. Daarbij is het goed om te realiseren dat het ‘eindproduct’ geen eindpunt is. Het ‘eindproduct’ is de situatie waarin doorlopend op de beste manier integraal aan een gezonde omgeving wordt gewerkt. Wanneer in de gemeente de aanpak structureel is geborgd kan de concrete ondersteuning vanuit JOGG stoppen, maar blijft de landelijke organisatie faciliteren wat betreft communicatie, monitoring, samenwerking met landelijke (bedrijfs-)partners of kennisdeling.

Het lokale JOGG-team werkt vanuit zes voorwaarden van de JOGG-aanpak en jij ondersteunt en begeleidt hen daarin. Deze zes voorwaarden zijn: Politiek-bestuurlijk draagvlak, Publiek-private samenwerking, Verbinding preventie en zorg, Monitoring en Evaluatie, Gedeeld Eigenaarschap en Communicatie.

De programma’s en projecten in de eerdergenoemde omgevingen stimuleren een gezonder aanbod van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap. JOGG brengt ondersteuning en advies, faciliteert gezamenlijke afspraken en biedt inspiratie, kennis en samenwerking.

Je bent de schakel tussen landelijke en lokale ontwikkelingen en medeverantwoordelijk voor het behalen van resultaten op lokaal niveau. Daarnaast zorg je voor inhoudelijke ontwikkeling van de dienstverlening op verschillende gebieden in samenwerking met externe partijen en partners van JOGG.

Je ondersteunt tussen de 8 en 15 gemeenten en werkt meestal samen in een regio waar een regio-coördinator samen met jou de gemeenten ondersteunt. Deze regio-coördinator is eigenlijk altijd in dienst van de betrokken GGD.

Wie ben jij?

Je hebt affiniteit met de ambities van JOGG. Je bent een verbinder, in staat om draagvlak te creëren, en werkt op effectieve wijze samen aan een gezamenlijk resultaat. Je bent proactief, resultaatgericht, communicatief en vertoont ondernemerschap. Verder ben je op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends rond preventie en gezonde leefstijl en kan je deze kennis benutten ten behoeve van JOGG.

Functie-eisen

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. 
 • Ervaring met professionele dienstverlening aan lokale overheden.
 • Ervaring met de thema’s gezondheid, gezonde leefstijl, gezonde leefomgeving is een pré.
 • Kennis en ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en preventie in het algemeen.

Wat bieden wij?

 • Werken in een organisatie met een dynamisch team dat zich inzet voor een prachtig doel.
 • Een werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap en zelfstandig werken.
 • Flexibiliteit in werklocatie en hybride werken. Standplaats is Den Haag.
 • Conform de RIVM-maatregelen werken we op dit moment vanuit huis.
 • Een dienstverband voor 32-40 uur per week.Een jaarcontract.
 • Passende arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in salarisschaal I (€ 3.649 - € 5.293, op basis van 40 uur per week).

Over JOGG

Stel je eens voor dat in 2040 iedereen lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan de integrale JOGG-aanpak waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Binnen de JOGG-aanpak biedt JOGG ook de wetenschappelijk onderbouwde methodiek Kind naar Gezonder Gewicht. Deze methodiek helpt gemeenten bij het bieden van passende ondersteuning en zorg aan kinderen met overgewicht of obesitas.

Vanuit de landelijke organisatie ondersteunt JOGG-gemeenten met adviseurs, experts, middelen en kennis.

Het landelijke JOGG-team bestaat uit denkers en doeners, verbinders en samenwerkers, adviseurs en kennisdelers. We werken met ruim 40 vaste medewerkers en een pool van flexibel inzetbare externe medewerkers. We staan midden in de samenleving en hechten veel waarde aan inclusie en diversiteit. Samen maken we gezond gewoon!

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je tot en met 14 september contact opnemen met:

Ilse Pardoen-Kwint, HR-adviseur

070 - 219 22 65

ilse.pardoen@jogg.nl

En vanaf 15 september met het secretariaat op 070 – 219 22 65 of info@jogg.nl

Bij interesse ontvangen we graag jouw cv en (korte) motivatie uiterlijk 20 september. Je kunt deze mailen naar info@jogg.nl, onder vermelding van Vacature Adviseur JOGG-aanpak. We streven ernaar om de eerste gesprekken te laten plaatsvinden op 27 en 28 september.


HR-adviseur
Ilse Pardoen

Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?