Werken bij

Vacature Adviseur JOGG-aanpak

JOGG vindt dat ieder kind het recht heeft om gezond op te kunnen groeien. Daarom bouwen we met een breed lokaal, landelijk en internationaal werknet aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd én werken we aan passende ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht of obesitas. Bouw jij met ons mee? Wij zoeken een adviseur JOGG-aanpak om onze gezonde ambities waar te maken.

Jouw werk

Als adviseur JOGG-aanpak ondersteun je het lokale JOGG-team, bestaande uit de JOGG-regisseur en de betrokken beleidsmedewerker. Je ondersteunt het lokale JOGG-team met het bouwen van een lokaal JOGG-werknet vanuit de hele gemeenschap: professionals vanuit de kinderopvang, het onderwijs, de sport, welzijn, zorg en het bedrijfsleven. Doel van dit werknet is om samen te zorgen dat in al het beleid gezondheid wordt opgenomen: ‘health in all policies’.

De JOGG-aanpak richt zich op de omgeving waar kinderen opgroeien; thuis, school, kinderopvang, buurt, sport, vrije tijd, werk en online media. Deze omgevingen moeten verleiden tot consumptie van gezonde voeding, tot meer bewegen en voldoende ontspanning en slaap; thema’s die horen bij een gezonde leefstijl.

Daarnaast helpt JOGG, met de methodiek Kind naar Gezonder Gewicht, gemeenten om passende ondersteuning en zorg aan kinderen met overgewicht of obesitas aan te bieden. Een brede blik op overgewicht en de verbinding tussen het zorg- en sociaal domein centraal staan. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat bij kinderen met overgewicht, en de gezinnen waarin zij opgroeien, vaak onderliggende problemen spelen die een gezonde leefstijl in de weg staan. Voor een duurzame verandering is daarom meer nodig dan alleen ondersteuning gericht op leefstijl, voeding, beweging en slaap.

Vanaf de start ondersteunt de adviseur gemeenten naar een zelfstandige uitvoering van de JOGG-aanpak en/of Kind naar Gezonder Gewicht. Daarbij is het goed om te realiseren dat het ‘eindproduct’ geen eindpunt is. Het ‘eindproduct’ is de situatie waarin doorlopend op de beste manier integraal aan een gezonde omgeving wordt gewerkt. Wanneer in de gemeente de aanpak structureel is geborgd kan de concrete ondersteuning vanuit JOGG stoppen, maar blijft de landelijke organisatie faciliteren wat betreft communicatie, monitoring, samenwerking met landelijke (bedrijfs-)partners of kennisdeling.

Je bent de schakel tussen landelijke en lokale ontwikkelingen en medeverantwoordelijk voor het behalen van resultaten op lokaal niveau. Daarnaast zorg je voor inhoudelijke ontwikkeling van de dienstverlening op verschillende gebieden in samenwerking met externe partijen en partners van JOGG.

Je ondersteunt tussen de 8 en 15 gemeenten en werkt meestal samen in een regio waar een regio-coördinator samen met jou de gemeenten ondersteunt. Deze regio-coördinator is eigenlijk altijd in dienst van de betrokken GGD.

Wie ben jij?

Je hebt affiniteit met de ambities van JOGG omdat je bijvoorbeeld door persoonlijke ervaringen het belang in ziet van het leven in een gezonde omgeving. Je kunt goed organisaties, professionals en programma’s aan elkaar verbinden. Je bent in staat om draagvlak te creëren, mensen te enthousiasmeren en werkt op effectieve wijze samen aan een gezamenlijk resultaat. Je kunt zaken vanuit een andere achtergrond of ander perspectief belichten en ziet daardoor kansen. Je laat proactief gedrag zien en richt je op resultaten. Je kunt goed communiceren en laat ondernemerschap zien. Verder hou je jezelf op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends rond preventie en gezonde leefstijl en kan je deze kennis benutten ten behoeve van JOGG.

Functie-eisen

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met professionele dienstverlening aan lokale overheden is een pré;
 • Ervaring met de thema’s gezondheid, gezonde leefstijl, gezonde leefomgeving is een pré;
 • Kennis en ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en preventie in het algemeen.

Wat bieden wij?

 • Werken in een organisatie met een dynamisch team dat zich inzet voor een prachtig doel;
 • Een werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap en zelfstandig werken;
 • Een gezonde werkomgeving (vitaliteit op de werkvloer).Flexibiliteit in werklocatie en hybride werken. Standplaats is Den Haag;
 • Een dienstverband voor minimaal 28 uur per week;
 • Een jaarcontract;
 • Passende arbeidsvoorwaarden;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal I (€ 3.752 - € 5.443, op basis van 40 uur per week).

Over JOGG

Stel je eens voor dat in 2040 iedereen lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Met de integrale JOGG-aanpak werken we samen met JOGG-gemeenten en partners aan een maatschappij waarin voor alle kinderen een gezonde leefstijl gewoon is. Dat doen we door de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Én door kinderen met overgewicht en hun gezin te helpen bij het oplossen van individuele, vaak sociale problemen die een ongezonde leefstijl veroorzaken en/of een gezonde leefstijl in de weg staan.

Vanuit de landelijke organisatie ondersteunt JOGG gemeenten bij het implementeren van de lokale aanpak, met adviseurs, experts, middelen en kennis.

Het landelijke JOGG-team bestaat uit denkers en doeners, verbinders en samenwerkers, adviseurs en kennisdelers. We werken met zo’n 45 vaste medewerkers en een pool van flexibel inzetbare externe medewerkers. We staan midden in de samenleving en hechten veel waarde aan inclusie en diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur daarom uit naar kandidaten met een achtergrond die past bij ons diversiteitsbeleid. Samen maken we gezond gewoon!


Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met HR-adviseur Ilse Pardoen-Kwint: ilse.pardoen@jogg.nl, 070-219 22 65.

Bij interesse ontvangen we graag jouw cv en (korte) motivatie uiterlijk 13 mei 2022. Je kunt deze mailen naar hrm@jogg.nl, onder vermelding van Vacature Adviseur JOGG-aanpak.


Adviseur JOGG-aanpak
Ilse Pardoen-Kwint HR-adviseur

Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?