Werken bij

Vacature Adviseur Kind naar Gezonder Gewicht

JOGG vindt dat ieder kind het recht heeft om gezond op te kunnen groeien. Daarom bouwen we met een breed lokaal, landelijk en internationaal werknet aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd én werken we aan passende ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht of obesitas. Dit laatste doen we met de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht.

Wij zoeken twee adviseurs Kind naar Gezonder Gewicht om onze gezonde ambities waar te maken. Bouw jij met ons mee?

Jouw werk 

Als Adviseur Kind naar Gezonder Gewicht ondersteun en adviseer je de regionale programmaleiders Kind naar Gezonder Gewicht en/of JOGG regio-coördinatoren. Je begeleidt bij het ontwikkelen en implementeren van een lokale variant met regionale samenwerking en afstemming. Zodat organisaties en professionals uit het sociaal en zorgdomein worden betrokken en meegenomen om gezondheidsproblemen integraal aan te pakken. Doel van deze netwerkaanpak is dat er voor alle kinderen met overgewicht en obesitas passende ondersteuning en zorg beschikbaar is.

Kind naar Gezonder Gewicht richt zich op kinderen met overgewicht en obesitas. Voor hen is een gezonde leefomgeving niet voldoende. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat bij kinderen met overgewicht, en de gezinnen waarin zij opgroeien, vaak onderliggende problemen spelen die een gezonde leefstijl in de weg staan. Denk aan schulden of werkloosheid, problemen in de familie of pesterijen op school. Voor een duurzame verandering is daarom meer nodig dan alleen ondersteuning gericht op leefstijl, voeding, beweging en slaap. Een centrale zorgverlener bouwt een vertrouwensband op met kind en gezin, coördineert het begeleidingstraject én coördineert de inzet en samenwerking van professionals uit het sociaal en zorgdomein. Door oog te hebben voor onderliggende factoren is er aandacht voor de kwaliteit van leven op korte en lange termijn.

Inmiddels zijn in 40 gemeenten projectleiders lokaal aan de slag om een goed functionerende netwerksamenwerking te organiseren, waar de centrale zorgverlener een belangrijke spil in is. Deze projectleider heeft de rol om de aanpak lokaal zo te implementeren dat deze aansluit bij de lokale context, zoals de infrastructuur voor de jeugd.

Je bent de schakel tussen landelijke en lokale ontwikkelingen en medeverantwoordelijk voor het behalen van resultaten op regionaal niveau. Je bent onderdeel van het implementatieteam bij JOGG en werkt mee aan inhoudelijke ontwikkeling van de dienstverlening.

Steeds meer (GGD)regio’s verkennen of en hoe de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht regionaal geïmplementeerd kan worden met aandacht voor de lokale context en regionale samenwerking met relevante regionale partners, zoals de zorgverzekeraar. Tegelijkertijd wordt in de nabije toekomst een deel van de aanpak gefinancierd uit de basisverzekering; dit vraagt dat gemeenten deze netwerksamenwerking op orde hebben.

Deze twee ontwikkelingen vragen om zowel inhoudelijke advisering bij de ontwikkeling van de lokale/regionale aanpak en advisering bij startende gemeenten hoe zij lokaal de financiering op orde krijgen en toe kunnen werken naar structurele financiering.

Je werkt hierin nauw samen met de JOGG regio-coördinator.

Wie ben jij? 

Je hebt affiniteit met de ambities van JOGG omdat je bijvoorbeeld door persoonlijke ervaringen het belang in ziet van een integrale aanpak van overgewicht. Je bent in staat om draagvlak te creëren, mensen te enthousiasmeren en werkt op effectieve wijze samen aan een gezamenlijk resultaat. Je kunt zaken vanuit een andere achtergrond of ander perspectief belichten en ziet daardoor kansen. Je laat proactief gedrag zien en richt je op resultaten. Je kunt partijen aan elkaar verbinden, je kent de belangen en gevoeligheden van de verschillende partijen, en je kunt je in dit veld bewegen om invloed uit te oefenen. Je kunt goed communiceren en laat ondernemerschap zien.

Functie-eisen:

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met professionele dienstverlening aan lokale overheden is een pré;
 • Ervaring met aanpak Kind naar Gezonder Gewicht en/of soortgelijke keten/netwerkaanpakken is een pré;
 • Ervaring met thema financiering (zvw en gemeentelijke financieringsstromen) is een pré;
 • Kennis en ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Kennis van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en preventie in het algemeen.

Wat bieden wij?

 • Werken in een organisatie met een dynamisch team dat zich inzet voor een prachtig doel;
 • Een werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap en zelfstandig werken;
 • Een gezonde werkomgeving (vitaliteit op de werkvloer);
 • Flexibiliteit in werklocatie en hybride werken. Standplaats is Den Haag;
 • Een dienstverband voor minimaal 28 uur per week;
 • Een jaarcontract;
 • Passende arbeidsvoorwaarden;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal I (€ 3.752 - € 5.443, op basis van 40 uur per week).

Over JOGG

Stel je eens voor dat in 2040 iedereen lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan de integrale JOGG-aanpak waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Binnen de JOGG-aanpak biedt JOGG ook de wetenschappelijk onderbouwde methodiek Kind naar Gezonder Gewicht. Deze methodiek helpt gemeenten bij het bieden van passende ondersteuning en zorg aan kinderen met overgewicht of obesitas.

Vanuit de landelijke organisatie ondersteunt JOGG-gemeenten met adviseurs, experts, middelen en kennis.

Het landelijke JOGG-team bestaat uit denkers en doeners, verbinders en samenwerkers, adviseurs en kennisdelers. We werken met zo’n 45 vaste medewerkers en een pool van flexibel inzetbare externe medewerkers. We staan midden in de samenleving en hechten veel waarde aan inclusie en diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur daarom uit naar kandidaten met een achtergrond die past bij ons diversiteitsbeleid. Samen maken we gezond gewoon!


Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met HR-adviseur Ilse Pardoen-Kwint: ilse.pardoen@jogg.nl, 070-219 22 65.

Bij interesse ontvangen we graag jouw cv en (korte) motivatie uiterlijk 13 mei 2022. Je kunt deze mailen naar hrm@jogg.nl, onder vermelding van Vacature Adviseur JOGG-aanpak.


Vacature Adviseur Kind naar Gezonder Gewicht
Ilse Pardoen-Kwint HR-adviseur

Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?