Werken bij

Vacature Manager lokale JOGG-aanpak

Stel je eens voor dat in 2040 iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Met de integrale JOGG-aanpak werken we samen met JOGG-gemeenten, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven aan een maatschappij waarin voor alle kinderen een gezonde leefstijl gewoon is. Dat doen we door de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Én door kinderen met overgewicht en hun gezin te helpen bij het oplossen van individuele, vaak sociale problemen die een ongezonde leefstijl veroorzaken en/of een gezonde leefstijl in de weg staan.

Vanuit de landelijke organisatie ondersteunt JOGG op dit moment meer dan 200 gemeenten bij het implementeren van de lokale aanpak, met adviseurs, experts, middelen en kennis.

Het landelijke JOGG-team bestaat uit denkers en doeners, verbinders en samenwerkers, adviseurs en kennisdelers. We werken met zo’n 50 vaste medewerkers en een pool van flexibel inzetbare externe medewerkers. We staan midden in de samenleving en hechten veel waarde aan inclusie en diversiteit. Samen maken we gezond gewoon!

Voor JOGG zoeken wij een Manager lokale JOGG-aanpak (MT-Lid) (32-40 uur)

Functieomschrijving

Als Manager lokale JOGG-aanpak werk je samen met de directeur-bestuurder en twee andere MT-leden aan de strategie van de organisatie en bepaal je de koers. Je ontwikkelt strategisch en tactisch beleid en je signaleert trends, kansen en risico’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de JOGG-aanpak in JOGG-gemeenten, de ondersteuning van de lokale JOGG-teams en het relatiebeheer met de wethouders en relevante partners (landelijke, regionaal en lokaal). Je signaleert kansen, trends en risico’s, laat lokale en regionale ontwikkelingen landen in de organisatie en weet deze door te vertalen in het beleid. Samen met jouw team zorg je ervoor dat het beleid in de praktijk wordt gebracht.

Je geeft leiding aan het team Lokale ondersteuning JOGG-aanpak dat bestaat uit twee regiomanagers, die op hun beurt een aantal (nu zes) accounthouders onder zich hebben. Deze accounthouders adviseren gemeenten bij de implementatie van de JOGG-aanpak. Zij werken samen met onze omgevingsadviseurs die helpen om de omgeving concreet gezonder te maken. Deze omgevingsadviseurs vallen hiërarchisch onder een omgevingsmanager, maar worden operationeel aangestuurd door de regiomanagers. De functie van regiomanager is nieuw binnen het JOGG-team, daarom zal je vooral in het begin veel tijd kwijt zijn aan het coachen, begeleiden en ondersteunen van deze regiomanagers.

Functie-eisen

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt ten minste 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur aan een team in ontwikkeling;
 • Je bent een echte people manager, kan goed luisteren en zet mensen in hun kracht;
 • Je bent besluitvaardig en in staat om strategie om te zetten in haalbare plannen en resultaten. Je hebt hierbij oog voor bestuurlijke prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie;
 • Je brengt structuur en kunt overzicht houden over het geheel, zonder het zicht te verliezen op de details;
 • Je kunt draagvlak creëren, overtuigen en je gedragsstijl of invalshoek aanpassen om je doel te bereiken;
 • Je bent gewend om samen te werken op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Ervaring bij een organisatie uit het werknet van JOGG is een pré;
 • Je hebt humor;
 • Je hebt affiniteit met de ambities van JOGG. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Werken in een organisatie met een dynamisch team dat zich inzet voor een prachtig doel;
 • Een dienstverband voor 32-40 uur per weekPassende arbeidsvoorwaarden: de functie is ingeschaald in salarisschaal K (€ 4.776 – € 7.184, op basis van 40 uur per week);
 • Flexibiliteit in werklocatie en hybride werken;
 • Een jaarcontract met kans op verlenging;
 • Een gezonde werkomgeving (vitaliteit op de werkvloer);
 • Een 13e maand, reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.

Standplaats

Den Haag

Interesse?

JOGG laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren t/m woensdag 9 november via deze website. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Mark Streuer of Evi Gasseling via 073-2032098.


PolderBanen
Mark Streuer of Evi Gasseling

Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?