Naar het nieuwsoverzicht
Uit de praktijk, 20 juli 2023

Alles over GALA, IZA en de Brede SPUK

Gemeenten zijn momenteel druk bezig met het schrijven van hun plan van aanpak voor de integrale Brede SPUK horend bij het GALA. JOGG helpt als kennispartner van gemeenten bij het implementeren van een onderbouwde preventiemethodiek op de thema's van het GALA. Om (JOGG-)gemeenten te ondersteunen hebben we alle recente ontwikkelingen rondom het GALA, IZA en de Brede SPUK hier op een rij gezet.

Integraliteit en health in all policies 

Het lokale JOGG-team kan helpen om de verschillende programma's binnen het GALA met elkaar te verbinden, zodat er integraliteit op gezondheidspreventie voor de jeugd gerealiseerd wordt. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat gezondheid zo goed mogelijk geborgd wordt binnen het integrale plan voor de Brede SPUK vanuit de gedachte dat gezondheid in al het beleid een rol moet spelen (health for and in all policies).  

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met je JOGG accounthouder. Ben je nog niet aangesloten bij JOGG en heb je een vraag of interesse. Neem dan hier contact op.