Pers

Iedere dag werkt het lokale en landelijke JOGG-werknet aan een gezondere omgeving voor alle kinderen in Nederland. 


Wil je een interview met directeur Marjon Bachra of een van onze ambassadeurs, een rapportage maken, zoek je bruikbaar beeldmateriaal of heb je andere vragen? Neem contact op met Anouk!
Anouk van Duivenvoorde Communicatieadviseur

Persberichten

Aandacht voor Preventie


EenVandaag
Uitzending-10 juli 2021

Preventie loont
Er gaat veel meer geld naar het genezen van mensen, dan naar het voorkomen dat ze ziek worden. Maar wil de zorg betaalbaar blijven, dan zal preventie een veel grotere rol moeten spelen. JOGG-gemeenten Arnhem en Rotterdam proberen al volop een gezond leven te promoten.
Samen maken we gezond gewoon. 


Over JOGG


JOGG is een positieve, inspirerende beweging en daar hoort een positieve boodschap bij. De naam 'Jongeren Op Gezond Gewicht' paste daar niet meer bij. Daarom heten we sinds 2020 JOGG, met de slogan Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.

Hoe leg je JOGG nou uit in een persbericht of artikel? Hieronder enkele voorbeelden die je kunt gebruiken:

Wat is JOGG? In twee zinnen 
JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen maken we de omgeving van kinderen en jongeren gezonder.

Wat doet JOGG? In twee zinnen

JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Wat is JOGG? In 50 woorden
JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek (de JOGG-aanpak) waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie.

Wat doet JOGG? In 50 woorden
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

JOGG in 150 woorden
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Deze aanpak richt zich op kinderen en jongeren van 0 t/m 23 jaar. We maken hun leefomgeving (thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media) gezond door te werken aan zes essentiële voorwaarden: politiek-bestuurlijk draagvlak, publiek-private samenwerking, gedeeld eigenaarschap, verbinding preventie en zorg, monitoring & evaluatie en communicatie. JOGG brengt een leefstijltransitie van ongezond naar gezond tot stand. JOGG wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl. De focus ligt op gezond eten, water drinken, genoeg bewegen en goed slapen. Aandacht voor deze thema’s draagt bij aan het voorkomen overgewicht en obesitas. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?