Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 4 december 2020

“Blijft het 1,5 meter of wordt het 1,5 kilometer?"

The Daily Mile nu ook voor thuiswerkende mensen

The Daily Mile, het initiatief van JOGG om op scholen elke dag een kwartier te wandelen of te joggen, heeft nu ook weerklank gevonden voor volwassenen.

“Zeker nu we met z’n allen thuiszitten, is beweging extra belangrijk” Erben Wennemars
JOGG-ambassadeur

The Daily Mile, is het initiatief van JOGG om op scholen elke dag een kwartier te wandelen of te joggen en heeft weerklank gevonden in de volwassen wereld. Grote bedrijven als Philips, DSM, Zorg van de Zaak en Randstad Nederland Groep hebben het idee omarmd en gaan nu nog actiever hun werknemers oproepen fit te worden en te blijven.

Erben Wennemars: “Blijft het 1,5 meter of wordt het 1,5 kilometer? 1,61 kilometer om precies te zijn, 1 mile. Deze daily mile hebben medewerkers elke dag nodig om scherp te blijven – zeker in deze thuiswerktijden. Daarom roepen we iedereen op om mee te doen met #DailyMile voor thuiswerkers.”

Bekijk de video-oproep van onze ambassadeur om bedrijven in beweging wil brengen.

“The Daily Mile op scholen in onze JOGG-gemeenten is een groot succes op al meer dan 500 scholen. Die 15 minuten lopen of rennen op een schooldag werken echt! Kinderen zitten lekkerder in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Dat is juist nú voor thuiswerkende volwassenen geen overbodige luxe. Laten we daarom een voorbeeld nemen aan onze jeugd”. Aldus JOGG-directeur Marjon Bachra.

JOGG en NL2025 roepen dan ook meer organisaties op om met hun thuiswerkers juist nu in beweging te komen en dit zichtbaar uit te dragen en middels socials te posten met #dailymile. 

De huidige coronacrisis is voor JOGG en Wennemars extra aanleiding om voor de dagelijkse anderhalve kilometer ook aandacht te vragen in de volwassen wereld.

Over The Daily Mile The Daily Mile vond zijn oorsprong in Schotland. JOGG nam voor Nederland in 2016 het idee van harte over en vroeg Erben Wennemars om als ambassadeur het gezicht van de beweging te worden. In Nederland brengt JOGG al meer dan 50.000 leerlingen in beweging en inspireert zij al meer dan 500 scholen om minimaal drie keer per week deze afstand te lopen of rennen.

Meer weten, aanmelden of direct de toolkit downloaden?
Kijk op: https://thedailymile.nl/


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?