Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 28 oktober 2021

Eén-tweetje: FC Utrecht gaat samen met JOGG voor een gezonde jeugd

Door gezamenlijk op te trekken kan een gezonde toekomst sneller worden bereikt. Vanuit dié visie startten JOGG en FC Utrecht hun samenwerking. Beide partijen geven met dit partnership de aftrap voor meer verbinding tussen lokale JOGG-werknetten en Betaald Voetbal Organisaties (BVO's), op weg naar een gezondere leefomgeving voor kinderen en jongeren.

Win-win situatie 

“Betaald voetbalclubs en hun spelers hebben een gigantische impact op hun stad en regio,” zegt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, oud topsporter en nu Manager Gezonde Omgeving & Publiek- Private Samenwerking bij JOGG. “Voetbal is van iedereen en clubliefde van alle tijden. Steeds meer partijen binnen het voetbal voelen gelukkig de verantwoordelijkheid om een gezond voorbeeld voor de jeugd neer te zetten. Denk aan de drink water actie van Cristiano Ronaldo tijdens het afgelopen EK.”

Veel Nederlandse BVO's hebben een maatschappelijke tak of MVO-afdeling opgezet, waarmee ze een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Vaak ook gericht op het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl. Door gebruik te maken van de lokale JOGG-werknetten en samen op te trekken, kunnen doelen sneller worden bereikt. JOGG helpt BVO's bijvoorbeeld met JOGG-Teamfit om in hun trainingscomplex en stadion gezondere voeding aan te bieden. Daarmee inspireren de profclubs op hún beurt de lokale voetbalclubs om óók in te zetten op een gezond aanbod in hun kantine. Andersom organiseren BVO's vaak maatschappelijke projecten op scholen en in de buurt, waar JOGG op aan kan haken. En met de integrale structuur van de JOGG-aanpak worden die projecten weer makkelijker onderdeel van duurzame lokale en integrale inspanningen. Kortom; een win-win situatie.

“We hopen dat de samenwerking met BVO's ervoor zorgt dat een gezonde leefstijl zich, net als de liefde voor voetbal, diep in alle lagen van de samenleving wortelt.” Marjolein Bolhuis-Eijsvogel
Manager Gezonde Omgeving & Publiek- Private Samenwerking bij JOGG

Samen voor een Gezonde jeugd, Gezonde toekomst 

“We zijn ontzettend blij dat FC Utrecht zich als BVO-partner samen met ons hard maakt voor een gezonde jeugd, gezonde toekomst,” zegt Bolhuis-Eijsvogel. “We hopen dat de samenwerking met BVO's ervoor zorgt dat een gezonde leefstijl zich, net als de liefde voor voetbal, diep in alle lagen van de samenleving wortelt.”

Inmiddels is vanuit de samenwerking met JOGG een vitaliteitsprogramma gestart voor de werknemers van FC Utrecht en wordt JOGG-Teamfit ingezet op de trainingscomplexen topsportcentrum Overvecht en trainingscomplex Zoudenbalch. Ook gaat de club zich hard maken voor fitte inwoners en fans, waarvoor ze recent toetrad tot het samenwerkingsverband ‘Gezond Gewicht Utrechtse Jeugd’. Hierin werkt JOGG-gemeente Utrecht samen met landelijke en lokale welzijns-, sport-, onderwijs- en zorgorganisaties, zzp-ers, ouders en vrijwilligers om kinderen in de stad gezond op te laten groeien.

De sportieve aftrap van de samenwerking vond maandagavond plaats in het nieuwe FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. Inwoners van de wijk kregen daar een interactieve rondleiding door het FC Utrecht Topsportcentrum, uiteraard in combinatie met diverse sportieve activiteiten. “We nemen supporters en partners mee in hoe FC Utrecht de fitste club van Nederland wil worden”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “Dat doen we vanuit ons hart. Niet alleen voor de club zelf, maar ook voor de inwoners van deze mooie stad en regio. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid zetten wij ons in voor fitte inwoners van deze mooie provincie.”

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de samenwerking met BVO's aan een gezonde toekomst? Volg dan onze nieuwsflits, waarvoor je je onderaan deze pagina kunt inschrijven.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?