Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 12 januari 2021

Gezond Uit: Dit zijn de eetwensen van bezoekers

Wat willen bezoekers consumeren tijdens een dagje uit? Hoe belangrijk is een gezond aanbod voor hen? In oktober 2020 hebben we een onderzoek laten uitvoeren door Markteffect onder ongeveer 1.000 bezoekers van een dagje uit. Doel van het onderzoek was om in kaart te brengen wat bezoekers consumeren en hoe het hen gemakkelijker gemaakt kan worden om voor gezond eten en drinken te kiezen.

Hierbij enkele bevindingen. Ben je benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? Stuur een e-mail naar gezonduit@jogg.nl en ontvang de whitepaper.

Bezoekers vinden gezond eten belangrijk

Ruim de helft van de respondenten geeft aan gezond eten (heel) belangrijk te vinden tijdens een dagje uit (54%). 6 op de 10 respondenten vindt het (heel) belangrijk dat (klein)kinderen gezond eten tijdens een dagje uit (59%).

Het gezonde aanbod blijft achter 

Slechts een derde vindt het gemakkelijk om tijdens een dagje uit gezond te eten en 22% vindt dat er veel keuze is uit gezonde producten.

Bezoekers waarderen communicatie over gezonde voeding

Twee op de drie respondenten is het eens met de stelling ‘Ik vind het goed als dagattracties actief gezondere producten promoten'. De helft van de respondenten verwacht dat de dagattractie hen informeert over gezondere eetkeuzes.

Wil je meer weten over Gezond Uit? Neem een kijkje op: www.gezonduit.nl


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?