Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 23 april 2024

Gezonde Basisschool van de Toekomst in heel Nederland

Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling zijn goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de basisschooldag. JOGG, Gezonde School, Stichting Gezonde Basisschool van de Toekomst, Voedingscentrum, Universiteit Maastricht, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Kenniscentrum Sport & Bewegen werken samen om scholen en gemeenten die willen werken met de Gezonde Basisschool van de Toekomst zo goed mogelijk te ondersteunen. De ambitie is om nog meer scholen en gemeenten te bereiken. Vanaf nu wordt dit veel makkelijker door de lancering van een nieuw online platform.

De Gezonde Basisschool van de Toekomst is in 2015 gestart in Limburg. Inmiddels gaan steeds meer scholen en gemeenten in Nederland ermee aan de slag. Onderzoek van Universiteit Maastricht toont aan dat het concept werkt: niet alleen heeft het een positief effect op de fysieke, maar ook op de mentale ontwikkeling van leerlingen. Bovendien blijkt dat ook de sfeer op school verbetert. Zo krijgt ieder kind de kans om gezond op te groeien.

Nieuw online platform

Hoe organiseer je een gezonde lunch op school? Welke financieringsmogelijkheden kun je bedenken of hoe zorg je dat kinderen minimaal een uur extra per dag bewegen op school? Het antwoord hierop lees je vanaf vandaag op het nieuwe online platform van de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Het platform is ontwikkeld door JOGG met de coalitiepartners en bedoeld voor gemeenten en scholen. Hier vinden ze inspiratie, informatie, stappenplannen en goede voorbeelden die helpen om de Gezonde Basisschool van de Toekomst op de basisschool te implementeren.

Meer weten? Kijk op www.degezondebasisschoolvandet...