Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 17 september 2021

JOGG-gemeenten extra in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van 17 tot en met 26 september organiseert NOC*NSF de jaarlijkse Nationale Sportweek. Met als doel zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties openen hun deuren en richten zich daarmee ook op de jeugd. Dit jaar zijn alle vijf host cities JOGG-gemeenten. In Alphen aan den Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein worden een week lang extra veel sport- en beweegactiviteiten georganiseerd! Ook is er volop aandacht voor een gezond voedingsaanbod.

Onze JOGG-ambassadeurs zijn deze week ook actief in verschillende gemeenten. Het aankondigen van diverse nieuwe samenwerkingen maakt deze week extra feestelijk voor JOGG. Hieronder onze hoogtepunten in de Nationale Sportweek op een rij:

  • Opening Beweegfestival: Zaterdag 18 september verzorgt JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp de opening van het Beweegfestival in het centrum van gemeente Coevorden.
  • Aandacht voor gezonde voeding: Maandag 20 september start in gemeente Lelystad de Groente & Fruitcampagne en verzorgen JOGG-ambassadeurs de Healthy Sisters een kookworkshop.
  • Nieuwe samenwerking: Op donderdag 23 september lanceren we de samenwerking met ons eigen initiatief The Daily Mile en JOGG-partner de Atletiekunie in gemeente Alphen aan den Rijn. Er is volop aandacht voor de jongere doelgroep met een echt Ren Spring Gooi Parcours.
  • Gelders Sportakkoord: JOGG is vanaf nu aanvoerder van het Gelders Sportakkoord 2.0. Als aanvoerder zetten we ons in om partners en betrokkenen te inspireren, verbinden en enthousiasmeren. Samen met de Gelderse Sport Federatie geeft JOGG invulling aan verschillende bijeenkomsten over sport en gezondheid.
  • JOGG-pleinen: Tot slot zijn er op vrijdag 24 september in gemeente Bunschoten allerlei actieve pleinen in het teken van sport en beweging. JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp trapt wederom deze dag af.

Wij wensen iedereen veel sport en beweegplezier toe tijdens de Nationale Sportweek!