Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 15 september 2022

JOGG-gemeenten weer extra in beweging tijdens Nationale Sportweek

Van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september organiseert NOC*NSF weer de jaarlijkse Nationale Sportweek. Met als doel om zichtbaar te maken hoe iedereen, op een eigen manier, kan genieten van sport en bewegen. Ook JOGG en JOGG-gemeenten grijpen deze week aan om het onderwerp extra uit te lichten, in het bijzonder in host cities Lelystad, Alphen aan de Rijn en Dordrecht. Natuurlijk is daarbij ook volop aandacht voor een gezond voedingsaanbod in de sport, met name op en rondom het WK Volleybal Vrouwen dat in Nederland plaatsvindt.

De Nationale Sportweek valt samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd. In Nederland is dat de Nationale Sportweek.

JOGG-gemeenten
De komende tien dagen organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs door heel Nederland activiteiten om iedereen in beweging te brengen. De vier host cities zetten hier extra op in, als voorbeeld voor andere gemeenten. Dit jaar zijn drie van de vier host cities JOGG-gemeenten; Lelystad, Alphen aan de Rijn en Dordrecht. Daar worden verschillende momenten aangegrepen om sport en bewegen, maar ook gezondere voeding vanuit JOGG-Teamfit Sport, onder de aandacht te brengen. Zo wordt in Dordrecht onder andere het Dordtse Sportcongres voor Dordtse Sportaanbieders georganiseerd en is er in Lelystad een Themabijeenkomst Gezonde Sportomgeving voor sportverenigingen. Tijdens de opening van de Nationale Sportweek in Alphen aan den Rijn brengt JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp de aanwezige kinderen in beweging. JOGG-ambassadeur Erben Wennemars loopt met kinderen The Daily Mile bij basisscholen in de Noordoostpolder.

WK Volleybal 
Tijdens de Nationale Sportweek start ook het WK Volleybal Vrouwen in Nederland, dat plaatsvindt van 23 september t/m 15 oktober. Op dit WK besteedt organisator Nevobo, in samenwerking met JOGG, extra aandacht aan gezonde voeding. Zo krijgt gezonde voeding een plek in het ‘Gelre Food Plaza’, waar bezoekers een gezond en betaalbaar alternatief wordt geboden. Verschillende JOGG-gemeenten in Gelderland, waaronder ook de speelsteden Arnhem en Apeldoorn, organiseren in aanloop naar en tijdens het WK verschillende side-events waar gezonde voeding een rol speelt.

Lees het hele artikel over de rol van gezonde voeding bij het WK Volleybal.