Naar het nieuwsoverzicht
Uit de praktijk, 8 december 2021

Jong geleerd, is oud gedaan! Kinderopvang JOGG-Dronten neemt Woezel & Pip Vertelplaten in ontvangst.

JOGG is de samenwerking aangegaan met Dromenjager, de organisatie achter jawel Woezel & Pip, om meer Gezonde Kinderopvang locaties te realiseren. Speciaal voor de doelgroep (kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar) zijn er vertelplaten ontwikkeld waarop korte verhaaltjes en tekeningen staan. “Deze vertelplaten bevatten verschillende gezondheidsthema, zoals water drinken, bewegen en voldoende slapen”, vertelt Aylin van Duinen, JOGG-regisseur bij De Meerpaal. Kinderopvang Dronten, locatie Landmaten, lanceerde het product op feestelijke wijze.

“Veel kinderen groeien op met de mooie verhalen en liedjes van Woezel en Pip. Een samenwerking als deze is een prachtig initiatief om op een speelse wijze gezonde gewoontes aan te leren bij deze jonge doelgroep” Anita Sari
Locatiemanager Landmaten, Kinderopvang Dronten

Na het feestelijke moment waarop de vertelplaten werden uitgedeeld, ontvingen de kinderen een bidon en gingen ze sportief aan de slag met de buurtsportcoach van De Meerpaal. Binnenkort organiseert Kinderopvang Dronten een themaweek over gezonde leefstijl, zodat alle locaties aan de slag kunnen met de nieuwe Woezel & Pip vertelplaten. Aylin: “Dit is een mooi vervolg op de eerdere acties in het kader van gezonde leefstijl die Kinderopvang Dronten en het JOGG Dronten samen hebben opgepakt.”

      Jong geleerd, is oud gedaan!

      Dromenjager, de organisatie achter Woezel & Pip staan volledig achter het creëren van een gezonde leefomgeving voor de jeugd. De zogeheten vertelplaten zijn ontwikkeld voor kinderdagverblijven. JOGG-regisseurs kunnen deze vertelplaten inzetten om het gesprek te starten met kinderopvanglocaties over het stimuleren van een gezonde leefstijl en te komen tot beleid. Pedagogisch medewerkers en kinderen maken met de vertelplaten op een speelse wijze zelf kennis met de leefstijlthema’s groenten eten, water drinken, bewegen en slapen. Kortom jong geleerd, is oud gedaan.


      Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?