Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 26 juni 2020

Kans! Nieuwe subsidieregeling watertappunten voor vo en mbo

Met een nieuwe subsidieregeling watertappunten kunnen ook scholen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs het drinken van water verder stimuleren. Aanvragen kunnen worden ingediend voor zowel watertappunten op schoolpleinen als binnen in het schoolgebouw.

Vraag als school een subsidie aan voor een watertappunt

De uitgebreide subsidieregeling wordt op 23 september op Nationale Kraanwaterdag opengesteld. Vanaf dan kunnen po-, en nu ook vo- en mbo scholen subsidie aanvragen voor een watertappunt voor binnen en/of buiten. Je krijgt als school dan 75% vergoed tot een maximum van 2.000 euro, de rest betaalt de school zelf. Eerst was deze regeling er alleen voor basisscholen. In totaal kunnen 500 scholen de subsidie krijgen. Lees meer over de regeling.

Feestelijkmoment vandaag in JOGG-gemeente Alkmaar

Staatssecretaris Paul Blokhuis, ministerie VWS maakte deze verbreding van de subsidieregeling vanochtend bekend bij de basisschool An Nasr in JOGG-gemeente Alkmaar. An Nasr is een Gezonde School en heeft vier themacertificaten: Bewegen en sport, Voeding, Fysieke veiligheid en Welbevinden.

"Juist op lokaal niveau, binnen een wijk of gemeente, kan verandering tot stand worden gebracht. Watertappunten dragen bij aan het stimuleren van het drinken van water. Hierdoor ontdekken kinderen en jongeren dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is. Samne maken we gezond gewoon.'' Marjon Bachra
Directeur JOGG

Deze subsidieregeling watertappunten van het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt uitgevoerd door Gezonde School in samenwerking met JOGG.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?