Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 5 juni 2023

Nieuw! | Podcast: ‘Generatie Z portret’

Er wordt van alles over de leefstijl van Gen Z geroepen en geschreven. Maar hoe leven ze echt? Tijd om niet óver, maar mét ze in gesprek te gaan. Hebben ze voldoende tijd en ruimte om te sporten? Hoe belangrijk is de rol van een jongerenwerker? En wat doet social media met hun zelfbeeld? Beluister het nu in de nieuwe podcast van JOGG: Generatie Z portret.

Waarom Generatie Z portret?

Het JOGG-werknet zet zich in voor een omgeving waarin de jeugd gezond kan opgroeien. Om dat goed te kunnen doen is juist het benutten van hun kennis en perceptie van groot belang. Daarom gaat JOGG met deze generatie in gesprek over hun leefstijl.

In samenwerking met podcastmakers Gisbert van Baalen (o.a. bekend van de Vogelspotcast) en Sara de Monchy (o.a. bekend van Sara’s Mysteries) reist JOGG door Nederland om verschillende verhalen van jongeren op te halen. Vijf jongeren, vijf unieke verhalen. Jolien, Keoni, Aya, Philip en Lickson zijn zo open geweest om ons mee te nemen in het dagelijks leven van hun generatie:

Van wiet en hasj dat verkocht wordt via Snapchat tot aan voorbereiden op het ‘volwassen’ leven dat start op je 18de. Ongezonde goedkope verleidingen weerstaan in de supermarkt en minder tijd hebben voor sporten door bijbaantjes. Én exposed worden op social media is tegenwoordig meer dan normaal.

Benieuwd naar meer?

Je kunt de podcast beluisteren op de streamingsplatformen Spotify, Google en Apple podcasts.