Naar het nieuwsoverzicht
Opinie, 23 december 2020

Nieuw! | Podcast: 'Pizzakoerier in de pauze'

Vanaf vandaag kun je starten met het beluisteren van de 5-delige JOGG-podcastserie 'De pizzakoerier in de pauze'. Begin bij deel 1: ''Als je niet activistisch bent en geen leiderschap toont, dan verander je geen ene moer'', aldus Eric van der Burg (eerste kamerlid voor de VVD en oud-wethouder in A’dam). Elke twee weken verschijnt er een nieuw deel online. 

De pizzakoerier bezorgt op het schoolplein. Na het sporten lekker een patatje. We zitten urenlang stil achter ons scherm, zonder te bewegen…

Geen wonder dat overgewicht inmiddels een chronische pandemie wordt. Dat betekent dat we anders - gezonder - moeten gaan leven. De coronapandemie maakt ons dat nog eens extra duidelijk. Maar, hoe doen we dat? Wie moeten het doen, en waar beginnen we?

Leefstijltransitie hoog op de agenda
In deze podcastserie gaat JOGG samen met programmamaker Sytske Jellema op zoek naar antwoorden. Gezonder kunnen leven? Dat gaat iedereen aan. En gaat verder dan de zorg. Daarom spreken wij in deze podcast geen zorgprofessionals maar denkers uit een heel andere hoek. 

Zij delen hun vaak niet-voor de hand liggende visie. Zo spreken we een politicus, futuroloog/econoom, gedragseconome, gastronomisch futuroloog én kunstenares. Wat is er volgens hen nodig om gezond gewoon te maken? En, hoe houden we samen de #leefstijltransitie hoog op de agenda?

Meer weten?
Abonneer je op deze tweewekelijkse podcast 'De pizzakoerier in de pauze'
En laat je verrassen!
Beluister de eerste editie: 'Niet mee kunnen doen met apenkooien'
Hierin komt eerste kamerlid voor de VVD en oud-wethouder in A’dam Eric van der Burg aan het woord.
In de toekomst kijken zónder glazen bol, de tweede editie: nu ook online!
Futuroloog en econoom Peter van der Wel stelt dat de toekomst alleen maar mooier wordt, als je er objectief naar kijkt.
Lees ook 'Leefstijltransitie, nu belangrijker dan ooit!'

Over JOGG
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Lees meer over JOGG


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?