Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 8 oktober 2020

Samenwerking tussen JOGG en Atletiekunie loont

JOGG blijft met haar Team:Fit-werkwijze ook de komende jaren met de Atletiekunie samenwerken. Al sinds 2017 gaan JOGG en de Atletiekunie samen voor een gezondere sportomgeving, wat heeft geleid tot mooie resultaten.

Samenwerking tussen JOGG en Atletiekunie loont

Vanaf het begin van de samenwerking is ingezet op gezondere voeding in sportkantines en -accommodaties van atletiekverenigingen. Er zijn inmiddels meer dan 40 atletiekverenigingen aangemeld bij Team:Fit en zeventien daarvan hebben een Team:Fit-certificaat behaald voor het gezondere aanbod in hun kantine. Verder dragen beide partijen het belang van de gezondere sportomgeving samen uit. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens eerdere evenementen, zoals de Dag van de Atletiek en het NK Atletiek.

Rookvrije sportomgeving

Op weg naar een gezonde, sportieve leefomgeving voor kinderen, onderstreept de Atletiekunie eveneens het belang van een rookvrije sportomgeving. Inmiddels hebben 107 atletiekclubs hieraan gehoor gegeven. Met een rookvrij sportterrein geeft de club het goede voorbeeld aan kinderen. Op dit thema biedt Team:Fit ook begeleiding aan verenigingen.

Samen kom je verder

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel (Manager Gezonde Omgeving en Publiek-Private Samenwerking JOGG) vertelt vol enthousiasme over de verlenging van de samenwerking tot 2023:

“Ik ben blij dat de Atletiekunie ook de komende jaren samen met ons gaat voor een gezondere sportomgeving. Hiermee laat de bond zien dat ze haar verantwoordelijkheid pakt op dit gebied en onder andere gaat voor meer gezondere kantines en meer rookvrije terreinen bij atletiekverenigingen.”
“Elk kind verdient een gezonde leefstijl. Ik vind het onze plicht om hieraan bij te dragen door er, samen met onze clubs, voor te zorgen dat ze in een gezonde omgeving kunnen sporten”

vult Pieke de Zwart, algemeen directeur van de Atletiekunie aan.

Meer informatie over Team:Fit

Heb je interesse om met Team:Fit aan de slag te gaan? Bekijk de website of neem vrijblijvend contact op met info@teamfit.nl


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?