Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 19 October 2021

Ter nagedachtenis aan JOGG-adviseur Anja Nijman

Afgelopen vrijdag bereikte ons het bericht dat onze collega Anja Nijman is overleden.

Anja heeft in de ruim acht jaar dat zij als JOGG-adviseur werkte kleur gegeven aan ons werk. Niet alleen door haar kleurrijke kleding- en haarstijl; (blond)kort koppie, bloemenbroek, kek montuurtje en rolkoffertje, maar vooral door haar persoonlijkheid.

Eigen is daarbij een passend woord. Ze was trouw aan zichzelf. Op momenten rustig en evenwichtig, maar vaak ook fel en betrokken. Met haar vlieguren in het leven en haar veelzijdige werk- en levenservaring, bracht ze stabiliteit, een kritische blik en empathie in de organisatie.

Zij geloofde passievol in de kracht van inclusiviteit. Voor haar stond voorop dat kwetsbare groepen zelf ook eigenaarschap kunnen nemen in het gezonder maken van de maatschappij. Daarbij ging zij uit van gelijkwaardige samenwerking, waarbij je aansluit bij de drijfveren, behoeften en mogelijkheden van de ander.

Anja was vanaf het begin bij JOGG betrokken. Zij adviseerde de JOGG-koploper gemeenten in Zuid- en Noord-Holland én zij ondersteunde de eerste JOGG-provincie Drenthe. De afgelopen tijd adviseerde zij met grote betrokkenheid de regisseurs, beleidsmedewerkers en lokale JOGG-werknetten van Koggenland, Medemblik, Den Helder, Heemskerk, Schagen, Alkmaar en Haarlem.

Ze was altijd op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en onderhield een warme relatie met de lokale JOGG-teams. In haar werk als adviseur was ze doelgericht en goed voorbereid, met interesse voor de persoon en met een open blik en mind.

Als directe collega’s zullen we niet alleen het samenwerken missen, maar ook de waardevolle persoonlijke gesprekken over het leven, het werk, reizen en de liefde. Wij wensen Anja’s partner Marthy, haar vrienden en familie veel sterkte toe.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?