Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 2 juli 2021

Toetreding 4 nieuwe deelnemers Akkoord Gezonde Voeding op Scholen


Juist nu is een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl voor meer organisaties belangijker geworden. We zijn blij te kunnen melden dat het Akkoord Gezonde Voeding Op Scholen wordt versterkt door vier nieuwe deelnemers. Samen maken zij gezond gewoon door een bijdrage te leveren aan een gezonder voedingsaanbod op scholen waar zij het aanbod van eten en drinken verzorgen.

De vier nieuwe Akkoordpartijen:

Compass Group
Groentegoed
Grünten
Susie Icecream

Met het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2021-2025) leveren alle partijen in de schoolomgeving een belangrijke bijdrage aan het stimuleren tot een gezondere keuze van eten en drinken op scholen, door deze keuze zichtbaar gemakkelijker en aantrekkelijker te maken.

JOGG maakt samen met alle partners in haar werknet de omgeving waar kinderen veel komen gezonder. Daar hoort natuurlijk ook de schoolomgeving bij.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is een initiatief van JOGG en het Voedingscentrum en richt zich op alle individuele scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers aan het Akkoord zorgen ervoor (direct als cateraar of indirect als groothandel, voedingsproducent of watertappunt leverancier) dat het aanbod van eten en drinken op scholen minimaal voldoet aan niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijn van het Voedingscentrum1. Bij niveau Zilver bestaat ten minste 60% van het aanbod uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan en op de meest aantrekkelijke plekken.

Maar liefst 39 deelnemers* Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025:
5th Season Fruit, Aqua Chain, Bazqet, Bright Trade, Cater Concept, Catermaat, Charlie’s Organics, Cirfood, Coca-Cola, Compass Group, CSM Bakery Solutions, Farmer Brothers, Food2Smile, Fruitfunk, Greenco Packing BV, Groentegoed, Grünten, Join The Pipe, Koninklijke Peijnenburg, KRNWTR, Langerak de Jong, Level Up Catering, Markies Catering, Mars Nederland, MERKKwater, Ological, Oranka Vruchtensappen BV, Sligro, SoPure, Spadel Nederland, Sprankle, St. Dat Lust Ik Wel, Stapfoods, Susie Icecream, Van Leeuwen Catering, Vending@Work, Vital4Skool, Waterlogic en WDM Schoolcatering.

*Peildatum 1 juli 2021. Er sluiten zich in de toekomst nog meer deelnemers aan.

Samen maken we gezond gewoon.