Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 3 maart 2021

Verkiezingsdebat preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert JOGG samen met NOC*NSF, sportbonden en 23 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen.

Meld je hier aan om online bij dit debat aanwezig te zijn.

Tijdens de live uitzending lichten kandidaat-Kamerleden voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe. Onder andere Liane den Haan (50PLUS), Anne Kuik (CDA) Habtamu de Hoop (PvdA), Michiel van Nispen (SP), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66 en JOGG-wethouder in Lisse) gaan met elkaar in debat. Welk kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode ├ęcht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? En wie zorgt dat een integrale wijkaanpak, zoals de JOGG-aanpak, waarmee gezamenlijk de omgeving gezonder wordt gemaakt ruim baan krijgt?

Het debat wordt geleid door Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te geven:

Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis? Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt? Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken? Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Het belooft een mooie uitzending te worden waarin het thema gezondheid in de komende vier jaar centraal zal staan. Je kunt je hieronder aanmelden en ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?