Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 19 oktober 2022

Voldoende bewegen en gezond eten centraal tijdens het Burgemeestersontbijt

Vorige week vond het landelijke Burgemeestersontbijt plaats. Deze werd georganiseerd door het Nederlandse Bakkerij Centrum. In totaal deden er maar liefst 250 gemeenten mee, waarbij we JOGG-gemeente Coevorden en Hilversum extra in het zonnetje hebben gezet. JOGG-ambassadeurs Erben Wennemars en Nicole Beukers liepen met de kinderen The Daily Mile waarna ze vervolgens met de juf, kinderen, wethouder en burgmeester een gezond ontbijt nuttigden. Het belang van voldoende bewegen en gezond ontbijten stond centraal deze ochtend!

Waarom Burgemeestersontbijt organiseren?

Het concept van het Burgemeestersontbijt ziet er als volgt uit: gemeenten kiezen hun eigen datum waarop kinderen uit de gemeente aanschuiven bij de burgemeester aan tafel. Het blijft belangrijk dat juist een burgemeester in een ontspannen sfeer in contact komt met zijn jongste burgers. Het is een speciale gelegenheid, want één klas uit een gemeente wordt uitgenodigd om op bezoek te komen bij de burgemeester. Deze dag zorgt voor extra bewustwording van een gezond ontbijt en versterkt de verbinding tussen de lokale jonge burgers en burgemeester.

JOGG-gemeente Coevorden

Erben was in Coevorden en liep vanaf de Gezonde School Paul Krugerschool samen met de juf Judith Overbeek, kinderen en JOGG-regisseur Alieke Wijnholds The Daily Mile naar het stadhuis. Vervolgens werd er met 30 kinderen uit groep 5 ontbeten met de burgemeester Renze Bergsma en wethouder Joop Slomp. Ook stelde de kinderen interessante vragen: ‘Welke tip heeft u voor kinderen die niet kunnen sporten omdat het te duur is?’ en ‘Wat kunt u doen om de zieke mensen te helpen?’

Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie

Foto @Alieke Eising | Foto & Film 

JOGG-gemeente Hilversum

Nicole liep met juf Gabrielle, haar kinderen van groep 4 van De Groen van Prinsterer school en JOGG-regisseur Femke Roest naar het raadhuis in Hilversum en ontmoette daar de wethouder Karin van Hunnik van Sport en onderwijs en de burgemeester Gerhard van den Top. Zij openden samen het ontbijt en benadrukte nog het belang van een gezonde start van de dag en voldoende bewegen zoals een The Daily Mile. De kinderen stelden ook hier volop vragen in het raadhuis bijvoorbeeld: ‘Heeft u wel eens iets gedaan wat niet mocht?’ en ‘Wat betekent de ketting die u om heeft?’.

Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie.