Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 22 september 2020

Volop activiteiten in JOGG-gemeente Emmen tijdens Nationale Sportweek

Emmen is dit jaar naast Nieuwegein en Eindhoven één van de drie host cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek (18 t/m 27 september). Vanaf afgelopen vrijdag zijn hier veel sport- en beweegactiviteiten op scholen, in wijken en bij sportverenigingen. M&Gezond is als uitvoerende organisatie van de JOGG-aanpak in Emmen betrokken bij de organisatie van de Nationale Sportweek in de stad.

Foto: Iris Sijbom

De Nationale Sportweek in Emmen startte op vrijdag 18 september met het NK stoepranden. Vervolgens vond de officiële aftrap plaats waarbij Marije Joling, ex-topschaatsster en tegenwoordig buurtsportcoach, symbolisch de fakkel heeft ontstoken. Dit luidde het begin van de fakkeltocht in door de provincie Drenthe, die langs alle twaalf gemeenten gaat, om weer te eindigen in Emmen tijdens de afsluiting van de Nationale Sportweek.

Clinics en open dagen sportverenigingen

Verschillende sportverenigingen verzorgen deze week in Emmen clinics op scholen en zetten hun deuren open voor niet-leden tijdens open dagen. Vanuit het JOGG-programma Team:Fit gaat een coach langs de verenigingen om de gezondere sportomgeving onder de aandacht te brengen. Deze Team: Fit Coach neemt ook pakketjes met gezondere producten van JOGG-partner Sligro mee.

10@10 

ChallengeOp woensdag 23 september staan de scholen centraal tijdens de Nationale Sportweek en kunnen zij meedoen aan de 10@10 challenge. Tijdens deze dag ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. In Emmen zal shorttrackster Yara van Kerkhof aanwezig zijn om de kinderen in beweging te brengen.

Belang Nationale Sportweek

Het belang van de Nationale Sportweek is nu nog groter dan andere jaren. Uit onderzoek van Maastricht UMC+ blijkt dat 75% van de kinderen tijdens de coronacrisis minder is gaan bewegen ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar haalde 64% van de kinderen de beweegnorm (1 uur matig-intensieve beweging per dag), tijdens de coronacrisis was dat nog maar 20%. Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl, evenals gezonde voeding en goed slapen. JOGG maakt zich structureel hard voor een leefstijltransitie van ongezond naar gezond. Want alleen dan kan onze jeugd opgroeien tot een gezonde generatie.

Bekijk alle activiteiten die in Emmen georganiseerd worden tijdens de Nationale Sportweek.

Lees meer over M&Gezond, de uitvoerende organisatie van de JOGG-aanpak in Emmen.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?