Naar het nieuwsoverzicht
Nieuws, 9 maart 2022

We hebben meer Grote Mensen nodig - campagne van start!

'We hebben meer Grote Mensen nodig voor een gezonde jeugd!' Vanaf vandaag gaat die oproep rond op sociale media. Met deze campagne wil JOGG laten zien dat een gezonde toekomst een maatschappelijke verantwoordelijkheid is. Van kamerlid, wethouder en schooldirecteur tot projectontwikkelaar, kantinemedewerker en buurtsportcoach. Voor een maatschappij waarin gezond kunnen leven het uitgangspunt is, is iedereen nodig. Voor meer ruimte om te bewegen, meer appels en minder kroketten.

Hamza roept op: "We hebben meer Grote Mensen nodig! Échte Grote Mensen die zich inzetten voor een buurt waarin je graag beweegt."

Een gezonde toekomst, begint bij een gezonde jeugd. Bij kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Dat moet anders, maar kinderen kunnen dat niet zelf. Daarvoor zijn Grote Mensen nodig. 

Grote Mensen? 
Grote Mensen zijn de volwassenen die zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Ze zorgen voor meer beweegruimte in je buurt. Of ze bieden je de keus voor een gezonde snack in de sportkantine of op school. Grote mensen doen dingen die soms niet zo groot lijken, maar waar je een leven lang plezier van kan hebben.

Op de campagnewebsite www.meergrotemensen.nl vind je voorbeelden van Grote Mensen. Vijf zijn er met foto en interview uitgelicht. Maar dat zijn natuurlijk nog lang niet álle Grote Mensen die zich hard maken voor een gezondere leefomgeving.

Benoem een Groot Mens
Ook jij kan daarom een Groot Mens uitlichten. Wie uit jouw gemeente of omgeving zet zich volgens jou flink in voor een gezondere leefomgeving? Benoem jouw Grote Mens(en) hier officieel en deel hun verhaal! Op de campagnesite en jouw eigen social mediakanalen. 

  www.meergrotemensen.nl

  Q&A 

  Wat is het doel van deze campagne?
  Met deze campagne wil JOGG laten zien dat een gezonde leefomgeving een maatschappelijke opgave is. We richten ons op ‘beleidsmakers’ in de breedste zin van het woord; alle professionals die een verschil kunnen maken in de leefomgeving van kinderen en jongeren. Van kamerlid, wethouder en schooldirecteur tot kantinemedewerker en buurtsportcoach.

  Wie kan er een Groot Mens uitlichten? 
  Iedereen! Op benoem.meergrotemensen.nl zie je hoe. 

  Valt er iets te winnen voor de benoemde Grote Mensen?
  Nee. Het is geen wedstrijd. Alle Grote Mensen verdienen dezelfde aandacht. 

  Kan ik ook een foto van een Groot Mens plaatsen?
  Nee, dit kan helaas niet. In verband met de privacy van de Grote Mensen hebben we er bewust voor gekozen om geen optie toe te voegen om foto’s te gebruiken. Op je eigen sociale media kanalen kun je eventueel wel een foto bijvoegen, maar vraag hiervoor wel even toestemming van de betreffende persoon.


  Laurie roept op: "We hebben meer Grote Mensen nodig! Échte Grote Mensen die zich inzetten voor een schoolkantine waarin de gezonde keuze, een gewone keuze is."
  Melisa roept op: "We hebben meer Grote Mensen nodig! Échte Grote Mensen die zich inzetten voor een straat waar je meer gezonde dan ongezonde snacks kan vinden."