Naar het nieuwsoverzicht
Pers, 17 November 2020

Youth Health Community pleit wereldwijd voor aanpak negatieve effecten COVID-19 maatregelen op leefstijl jeugd

Youth Health Community (YHC) wil dat alle kinderen en jongeren op kunnen groeien in een omgeving die uitnodigt tot een gezonde leefstijl. En daarom roept YHC overheden, politici en anderen die een verantwoordelijkheid hebben, op:

“Geef de aanpak van negatieve effecten van de COVID-19-maatregelen op de leefstijl en het welzijn van kinderen en jongeren de hoogste prioriteit.”
Youth Health Community pleit wereldwijd voor aanpak negatieve effecten COVID-19 maatregelen op leefstijl jeugd

Deze oproep deed de YHC tijdens haar internationale webinar ‘The Impact of Corona Measures on the Lifestyle of Our Children’ op 18 november 2020. Een oproep die wordt ondersteund door onder meer Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Libanon, Roemenië en Nederland.

Sprekers als Jacob Schouenburg van ISCA in Denemarken, Grace O’Malley van EASO uit Ierland en Silvia Bucur van de PRAIS Foundation in Roemenië benadrukten het belang van de oproep van YHC om nu in actie te komen in het belang van de gezondheid en welzijn van kinderen.


Wist je dat we met ons initiatief Kind Naar Gezonder Gewicht via de lokale zorgverlener kinderen en ouders helpen om de transitie te maken naar een gezondere leefstijl?