Bijeenkomst over gaming voor professionals tijdens de Week van de Mediawijsheid
Jaarlijks wordt de Week van de Mediawijsheid georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid. Het doel is om aandacht te vragen voor een kritische en bewuste omgang met media. Tijdens die week (4 t/m 11 november 2022) zijn er in heel Nederland veel leuke en leerzame activiteiten op het gebied van media, mediawijsheid en mediaopvoeding. Zo ook in een aantal JOGG-gemeenten!
Mediawijs
JOGG vindt het belangrijk dat kinderen, het gezin en professionals om hen heen mediawijs zijn om zo actief en bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving. Wat is nu eigenlijk normaal? En wat is de juiste balans in schermgebruik en andere activiteiten?
Gamen!
Gamen is natuurlijk ook een vorm van schermgebruik. Én... Het is de #1 hobby van veel kinderen, plus het #1 opvoedingsprobleem voor veel opvoeders. De ongekende groei van de gaming industrie zorgt ervoor dat professionals steeds meer in aanraking komen met (problematisch of verslaafde) gamende kinderen. Waarom hebben games zo’n sterke aantrekkingskracht? Wat zijn de risico’s als er sprake is van onbalans? En wat is de beste manier om gamende kinderen te begeleiden om de balans te herstellen?
Bijeenkomst preventie, signalering & begeleiding bij gameproblematiek
JOGG organiseert 's avonds (20:00 tot 21:00 uur) op 10 november een Webinar voor professionals over gaming en gameverslaving. De Webinar wordt gegeven door Koen Schobbers, expert op dit onderwerp.
Je kunt de bijeenkomst zowel online als fysiek bijwonen. Interesse? Meld je aan in 3, 2, 1... GO!
De bijeenkomst is in de bibliotheek Gooi en meer Naarden, of online te volgen via:
Visie Omgeving Media
JOGG droomt van een mediaomgeving waarin het vanzelfsprekend is dat sociale media, streamingdiensten en games structureel bijdragen aan een gezonde leefstijl. We dromen van online content en games die verleiden tot gezonde voeding, beweging en voldoende slaap. Een mediaomgeving waarmee gezond gedrag gestimuleerd wordt. Maar ook van een omgeving waarin kinderen én hun ouders bewust zijn van de invloed van media op kinderen en samen het gesprek aangaan over verantwoord mediagebruik. Een mediaomgeving die het beste voor heeft voor het kind.