Naar het nieuwsoverzicht
Pers, 18 juni 2021

Week voor de Gezonde Jeugd weer groot succes!

Vorige week vroegen we met het JOGG-werknet extra aandacht voor dat waar we samen aan werken: een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Lokaal werden door JOGG-gemeenten en partners uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Landelijk kwamen we samen tijdens de online JOGG-meetup, bedrijfspartnerbijeenkomst en JOGG-NLvitaal Den Haag. We blikken terug op een geslaagde week met ook vol reuring op social media met #maakgezondgewoon!

Van Peuter4daagse en springtouwchallenge tot de opening van watertappunten
In de 183 gemeenten die onderdeel zijn van de JOGG-beweging, liepen de activiteiten uiteen: van een springtouwchallenge in West Betuwe tot aan smakelijke moestuintjes in Helmond. In JOGG-regio Noord Veluwe werd de 7 dagen water challenge gehouden en in verschillende gemeenten startten ze de Week met een opening van watertappunten. In JOGG-gemeenten Schagen en Hollands Kroon werden keitjes gezocht waar sportieve prijzen tegenover stonden. Er werd veel geleerd over gezonde voeding en flink buiten gespeeld tijdens de Buitenspeeldag.

Diverse JOGG-gemeenten kregen bezoek van onze JOGG-ambassadeurs. Zo opende Erben Wennemars feestelijk de Peuter4daagse in JOGG Zuid-Limburg en liep Ingrid Jansen op de vrijdag mee in gemeente Stein om het feest af te sluiten. Juvat Westendorp liet zijn dansmoves zien in gemeente Overbetuwe en Zwartwaterland. En Herre Zonderland interviewde kinderen die The Daily Mile liepen in zijn wijk. 

In gesprek over mentaal welzijn jongeren en een speech van Studentminister Gezond Leven
Landelijk kwam ons werknet online bij elkaar bij de JOGG-NLVitaal bijeenkomst, de bedrijfspartnerbijeenkomst en de JOGG-meetup 'In de buurt van de jongeren' #2. 

Tijdens de JOGG-meetup stonden we stil bij de inzichten uit de gesprekken met 12 jongeren tussen de 12 en 18, die Ruigrok NetPanel in opdracht van JOGG afgelopen maand voerde. Opvallend waren onder andere de zorgen die de jongeren benoemen, waar zij tegelijkertijd niet echt met iemand over kunnen of willen praten. Sanne Kooiman (Documentairemaakster, Young Professional en directeur Stichting SCHERP) deelde vervolgens haar ideeën over hoe je met jongeren in gesprek kunt gaan over mentaal welzijn. Jitte Jennekens (Studentminister Gezond Leven) sloot de bijeenkomst af met een mooie speech over haar eigen ambities en die van het (nieuwe) Studentenkabinet, en haar ideeën voor een gezonde toekomst en gezonde leefomgeving voor jongeren.

De JOGG-meetup van 8 juni gemist? Kijk 'm hier terug!

Over de Week voor de Gezonde Jeugd
JOGG bouwt en faciliteert een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Samen werken we aan de integrale JOGG-aanpak waarmee we de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren structureel gezonder maken. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd vragen JOGG, JOGG-gemeenten en partners door heel Nederland met activiteiten extra aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.